Noordhof
Logo Logo

De architectuur in Noordhof

In het nieuwe wijkje Noordhof is gekozen voor klassieke architectuur. Architectenbureau LSWA uit Oirschot is door BPD uitgenodigd de ontwerpen te maken voor de 22 woningen in het plan en voor de uitbreidingsopties waarmee kopers hun eigen woning kunnen samenstellen. Architect Arjen Weijer tekende de uiteindelijke ontwerpen.

Architect Arjen Weijer aan het woord

"De inspiratie voor de architectuur van Noordhof is met name gevonden in de bouwstijlen die we kennen uit de 1e helft van de 20e eeuw, variërend van enigszins streng neoklassiek tot romantisch en traditioneel. Een combinatie van heldere en eenvoudige lijnen, altijd met veel aandacht voor het detail en de materialisering. Dit komt mooi tot uiting in de overstekken van de kappen, de metselwerkverbanden, stucwerk voorzien van groeven en geveltimmerwerken. De woningen stralen rust en klasse uit en voegen zich goed in de groene omgeving. Variaties in de nokrichting van de kappen en de voorgevelrooilijnen zorgen voor een gevarieerd en natuurlijk beeld".

Verschillende indelingen en uitbreidingen

De architectuurstijl in Noordhof verwijst dus naar een rijk verleden. De uitgangspunten voor de indeling en constructie van de woning zijn echter van deze tijd. De plattegronden van de woningen zijn moeiteloos aan te passen: Nu, maar ook in de toekomst. Dankzij de ruime keuzevrijheid in het plan, maakt iedereen zijn eigen woning op maat. Een uitbouw aan de achterzijde, een grote ouderslaapkamer, een eigen speelkamer voor de kinderen…. Elke woning is aan te passen naar jouw manier van wonen en leven. aanpasbaar te maken aan uiteenlopende manieren van wonen en leven.  Zowel voor jonge gezinnen, voor families met oudere kinderen als voor senioren bieden deze woningen legio mogelijkheden. Met de woningconfigurator zie je snel welke mogelijkheden er zijn.

Kleinschalige wijk Noordhof

De locatie Noordhof op de hoek van de Tomatenlaan en de Noordweg is bij uitstek geschikt voor een kleinschalige exclusieve wijkopzet, langs een bestaande watergang en ecologische zone en aansluitend op omliggende (klassieke) woningen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?