Logo Logo

Contact

Wil je persoonlijk contact over nieuwbouwplan Wateringse Veld? Bel of chat met ons team. Wij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in heel Wateringse Veld? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en mis niets!

088 - 71 22 837

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website onderaan elke pagina inschrijven voor de algemene nieuwsbrief. Als je op deze website de woningen bekijkt, kun je je per woning ook als belangstellende voor die specifieke woning inschrijven. Per mail word je dan op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In De Binnentuinen van Den Haag vind je slingerende straten en lanen, waterpartijen, groenstroken en een uitgesproken dorpse sfeer. Hier sluit het afwisselende straatbeeld naadloos aan op nieuwbouwwoningen in jaren 30 sfeer, met de luxe en het comfort van nu.

Julia's Buiten aan Kwaklaan kenmerkt zich door een luxe laan met een groene en waterrijke omgeving op de grens van Den Haag en Wateringen. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

De tramlijnen 16 en 17 verbinden Wateringse Veld met het Haagse centrum en de NS-stations Rijswijk, Den Haag HS en Den Haag CS. Een uitgebreid netwerk van buslijnen koppelt de wijk aan het regionale vervoersnet. Ook is er een fijnmazig netwerk van fietsroutes met goede aansluiting op recreatieve fietsroutes in de regio.

Waar kan ik informatie vinden over Den Haag?

Met de aanwezigheid van winkels, scholen, kinderopvang, een bibliotheek en sport-, speel- en zorgvoorzieningen is Wateringse Veld een complete wijk. Maar het is ook een wijk met een ideaal, waar duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit hand in hand gaan. Vanuit de gemeente Den Haag kun je op http://www.denhaag.nl/home/bewoners/stadsdelen-en-wijken/escamp/wateringse-veld.htm meer informatie vinden over Wateringse Veld en Den Haag zelf. Op bewonersplatform http://www.wateringseveld.info/ vind je meer info over de wijk vanuit de bewoners.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

Voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden is Wateringse Veld een fantastische woonplek. Naast een kinderboerderij, vele speelplaatsen en tal van sportfaciliteiten is er ook kinderopvang in de wijk aanwezig. Bovendien zijn in Wateringse Veld vijf basisscholen. In Hoge Veld staat het Wateringse Veld College voor havo, vwo en de theoretische leergang van vmbo.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Wateringse Veld?

Verspreid over verschillende buurten in Wateringse Veld, het centrum van Wateringen en Rijswijk vind je speel- en sportvoorzieningen zoals hockeyclub HCWV en voetbalvereniging VELO.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Op het gebied van zowel wonen als leven heeft Wateringse Veld je alles te bieden wat je je maar wensen kunt. De voorzieningen concentreren zich op twee plekken.In Hoge Veld bevindt zich winkelcentrum Hoge Veld en in Lage Veld, winkelcentrum Parijsplein, met supermarkten, buurtwinkels, een gezondheidscentrum, een apotheek, een bibliotheek, een sporthal, horecagelegenheden en een multifunctionele welzijnsaccommodatie.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in De Binnentuinen en Julia's Buiten gerealiseerd?

Op dit moment zijn diverse deelplannen in verkoop. In de Binnentuinen Zuid zijn de laatste luxe woningen te koop. In Laantje van Peel Fase 2 zijn twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen te koop. 

In Julia's Buiten komen binnenkort 12 twee-onder-een-kapwoningen in verkoop.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er komen geen huurwoningen deze fase van De Binnentuinen en Julia's Buiten.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  http://www.bpd.nl/over-nieuwbouw/voordelen-nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland in De Binnentuinen en Julia's Buiten.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

BPD biedt geen sociale koopwoningen aan in De Binnentuinen en Julia's Buiten.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Afhankelijk van het deelplan kan worden geparkeerd op eigen terrein of op openbare parkeerplaatsen in de straat of in de naastliggende parkeerkoffers met prive parkeerplaatsen. 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

De meeste woningen beschikken over een eigen parkeerplaats. Het stedenbouwkundig plan is zo ontworpen dat er ook voldoende parkeerruimte in de buurt is. 

Is/blijft parkeren gratis?

Het parkeren in Wateringse Veld is overal gratis. De twee winkelcentra beschikken daarnaast over een parkeergarage voor bezoekers. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Alle wegen zijn reeds aangelegd volgens het stedenbouwkundig plan. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In Wateringse Veld zijn diverse speelplekken voor kinderen waaronder een grotere speelvoorziening in het Vlietpark

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen specifieke honden uitlaatplaats. Wel zijn er delen in de wijk die niet toegankelijk zijn voor honden (zie hondenkaart Gemeente Den Haag). Hondenbezitters worden verzocht zelf hondenpoep om te ruimen en te deponeren in de speciale afvalbakken. 

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In De Binnentuinen komen woningen in jaren 30 sfeer met de luxe en het comfort van nu.  Er is keuze uit herenhuien, een 2 onder 1 kapwoningen of een vrijstaande woningen.

In Julia's Buiten komen 12 twee-onder-een-kapwoningen.

Wanneer start de verkoop van het project?

Op de twee wijkwebsites Julia's Buiten en De Binnentuinen vind je het actuele aanbod wat in verkoop is.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle grondgebonden woningen in De Binnentuinen en Julia's Buiten worden met tuin aangeboden. De afmeting van de tuin is anders per deelplan en woningtype. Concrete informatie over de tuinen is bekend bij de verkopende makelaar en BPD. Neem gerust contact op! 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Omdat De Binnentuinen en de bouw aan de Kwalaan in Julia's Buiten voor meer dan 80% is gerealiseerd, geeft de gebouwde woningen een goed beeld van de sfeer en architectuurstijl van de woningen. Op dit moment zijn er geen modelwoningen beschikbaar. 

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Vanaf start bouw duurt het doorgaans een jaar voor de woningen opgeleverd worden, echter is dit geheel afhankelijk van meerdere factoren. De aannemer geeft definitieve informatie over de bouwtijd. 

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer houdt zoveel mogelijk rekening met de bestaande verkeersstromen, echter wordt waar nodig van de openbare weg gebruik gemaakt om de bouwlocatie te bevoorraden. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

Op deze website vind je zoveel mogelijk de uitgebreide digitale verkoopbrochures als je op een woning klikt en dan het kopje downloads bekijkt. Je kunt deze documenten downloaden en via het scherm bekijken of uitprinten. Wil je echter een gedrukte brochure ontvangen, dan krijg je de verkoopinformatie per post toegestuurd. Een brochure is beschikbaar na start verkoop. Je kunt je vooraf vrijblijvend inschrijven als belangstellende. Daarna wordt je geïnformeerd over de start verkoopdatum, verkoopinformatie ed. 

Vragen over de woning

Wie verkoopt de woningen?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project.  De aannemer is de contractpartij tijdens de bouw.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Olsthoorn Makelaars uit Den Haag is als externe makelaar betrokken. Tevens is Louise Platter namens BPD aangesteld als makelaar voor De Binnentuinen en Ewoud Houwink voor Julia's Buiten.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

De actuele stand van de verkoop van de woningen vind je op de website. Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Het is nog niet bekend wanneer de volgende fase van De Binnentuinen en Julia's Buiten in verkoop gaat.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Over het algemeen start het contact met de kopersadviseur vanaf het moment dat de koop- en aannemingsovereenkomst zijn getekend. Soms kan dit ook al eerder, dan wordt dit uiteraard gecommuniceerd.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Standaardopties hebben wij in een kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten. De informatie is per woning te vinden onder het kopje downloads.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Per deelplan en woningtype is dit bepaald. In de verkoopdocumenten onder het kopje downloads op de website wordt aangegeven wat het afwerkingsniveau van de woningen is. 

Wie is de leverancier van de keuken?

Wanneer er een keuken wordt geleverd bij de woning wordt per deelplan en/of woningtype een keukenleverancier geselecteerd. De informatie over de keukenleverancier staat onder het kopje downloads bij een woning aangegeven. Voor Laantje van Peel Fase 2 is de leverancier bijvoorbeeld EigenHuis Keukens. In de nog beschikbare woningen in Binnentuinen Zuid wordt geen keuken geleverd. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

In De Binnentuinen en Julia's Buiten worden woningen deels met stadsverwarming en deels met een gasaansluiting geleverd. De makelaar informeert over de aansluiting in de woning van je keuze. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Per deelplan en woningtype is dit bepaald. Onder downloads (te vinden als je op een woning klikt) op de website wordt aangegeven wat het afwerkingsniveau van de woningen is. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Wanneer er sanitair wordt geleverd bij de woning wordt per deelplan en/of woningtype een sanitairspecialist geselecteerd. De informatie over de basis afwerking van het sanitair staat in de technische omschrijving vermeld. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om de woning helemaal casco te kopen.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Onder de tab downloads (te zien als je op een woning klikt) op de website zijn alle plattegronden en overige verkoopinformatie te vinden.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Louise Platter

Louise Platter

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Verkopende makelaars

BPD Ontwikkeling BV
Poortweg 2
2612 PA Delft
Tel: 088 - 71 22 816

Olsthoorn Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN Den Haag
070-3084656

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?